اولین گزارش گونه Pseudoidium neolycopersici عامل سفیدکپودری گوجهفرنگی بر پایه شناسایی ریختشناختی و مولکولی در ایران
Authors
Abstract:
سفیدک پودری از بیماریهای مهم گوجهفرنگی در مزارع و گلخانههای دنیا محسوب میشود و در ایران گونه Leveillula tauricaبهعنوان تنها عامل این بیماری گزارش شده است. طی مطالعه قارچهای تیره Erysiphaceae در استان اردبیل، برگهای گوجهفرنگی با علایم سفیدک پودری از گلخانهای در شهر اردبیل جمعآوری و جدایهها بر اساس ویژگیهای ریختشناختی مورد شناسایی اولیه قرار گرفتند. سپس DNA ژنومی قارچ به روش Chelex 5% استخراج گردید و ناحیه ITS از rDNA با آغازگرهای ITS1 و ITS4 تکثیر و توالییابی شد. بر اساس مشخصات ریختشناسی و توالییابی ناحیه ITS-rDNA، این قارچ به عنوان گونهPseudoidium neolycopersici (Syn: Oidium neolycopersici) شناسایی شد. بدینترتیب، این گونه برای اولینبار بهعنوان عامل سفیدکپودری گوجهفرنگی (Lycopersicon esculentum) در ایران معرفی میشود. گونه P. neolycopersici یکی از مهمترین عوامل مولد سفیدکسطحی گوجه فرنگی در سراسر دنیا است و پیدایش آن در ایران تهدید جدیدی برای کشت گوجه فرنگی در کشور میباشد.
similar resources
اولین گزارش گونه pseudoidium neolycopersici عامل سفیدک پودری گوجه فرنگی بر پایه شناسایی ریخت شناختی و مولکولی در ایران
سفیدک پودری از بیماریهای مهم گوجهفرنگی در مزارع و گلخانههای دنیا محسوب میشود و در ایران گونه leveillula tauricaبهعنوان تنها عامل این بیماری گزارش شده است. طی مطالعه قارچهای تیره erysiphaceae در استان اردبیل، برگهای گوجهفرنگی با علایم سفیدک پودری از گلخانهای در شهر اردبیل جمعآوری و جدایه ها بر اساس ویژگی های ریخت شناختی مورد شناسایی اولیه قرار گرفتند. سپس dna ژنومی قارچ به روش chelex 5...
full textاولین گزارش و شناسایی مولکولی گونه (Rhadinorhynchus sp (Acanthocephala، بر اساس توالی ژن 18SrDNA
full text
اولین گزارش گونه polygonum glabrum در ایران
گونه Polygonum glabrum که از شمال شرق و برخی از مناطق دیگر ایران جمعآوری شده، برای اولین بار از ایران گزارش میشود. این گونه در رویشگاههای مرطوب و حاشیه مزارع دیده شده است.
full textاولین گزارش و شناسایی مولکولی گونه (rhadinorhynchus sp (acanthocephala، بر اساس توالی ژن 18srdna
0
full textاولین گزارش Phomopsis amygdali عامل شانکر درختان فندق در ایران
درخت فندق(Corylus avellana) بومی شمال غرب ایران بوده و بالع بر 12500 هکتار باغ را در استان گیلان پوشش می دهد. در سال 1389 گالهایی با اندازههایی حدود 2-4 سانتیمتر روی شاخههای درختان فندق منطفه اشکورات استان گیلان مشاهده و نمونهبرداری شد. در ابتدا برای تشخیص احتمالی باکتری عامل بیماری مطالعات باکتریولوژی در آزمایشگاه باکتریولوژی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی انجام شد، پس از اطمینان از ع...
full textاولین گزارش گونه polygonum glabrum در ایران
گونه polygonum glabrum که از شمال شرق و برخی از مناطق دیگر ایران جمع آوری شده، برای اولین بار از ایران گزارش می شود. این گونه در رویشگاههای مرطوب و حاشیه مزارع دیده شده است.
full textMy Resources
Journal title
volume 51 issue 3
pages 385- 390
publication date 2015-10-01
By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.
Keywords
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023